Wagenziekte bij honden

Wagenziekte bij honden

Net als mensen kunnen honden ook wagenziek worden. Vervelend voor je diertje maar ook voor je gezin. Een extreme oplossing is om je vriendje niet meer mee te nemen in de auto maar dat is wel een grote stap. Wat veel eigenaren niet weten is dat er meer mogelijkheden zijn. 

wagenziekteWat veroorzaakt het

Net als bij mensen kan de beweging van de auto het evenwichtsorgaan in de wat brengen. Dit heeft invloed op het braakcentrum in je hersenen. Daarnaast kan het ook zijn dat je hond het spannend vindt in de auto. De effecten kunnen meer zijn dan alleen misselijkheid en braken. Ook onrustig gedrag, kwijlen en veel slikken is een indicatie dat je hond zich niet goed voelt. Dus is je hond altijd erg lastig in de auto dan kan dit wagenziekte zijn.

Zijn er oplossingen?

Voorkomen is beter dan genezen dus leer je jonge dier langzaam aan de auto te wennen. Geef niet direct voor je ritje eten en begin met kleine stukjes. Begin met rustige weggetjes met weinig bochten. Bouw dit langzaam uit. Gaat het mis? Wordt dan zeker niet boos maar probeer hem gerust te stellen.

Ondanks alle goede oefening nog steeds een hond die wagenziek is? Neem dan contact op met je dierenarts. Deze kan je adviseren over eventueel medicatie die het probleem kan verhelpen of verlichten.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur