Voeding van de hond nat of droogvoer

Voeding van de hond nat of droogvoer

Wij hebben zelf elke dag een hele waslijst aan keuzes als het betreft wat we willen eten vandaag. Het zal waarschijnlijk lijken alsof dat voor honden veel minder is, maar niets is minder waar. Ook daar zijn keuzes in te maken.

Waarom ingeblikt hondenvoer beter kan zijn dan brokken

In veel opzichten kan hondenvoer in blik beter zijn dan brokjes. Ze bevatten doorgaans meer vleeseiwitten dan hun droge tegenhangers. Ook zijn ze gemaakt met minder koolhydraten can-vs-dry-nutriënt-inhoud. Bovendien bevat hondenvoer in blik vanwege de luchtdichte verpakking geen synthetische conserveermiddelen. Dus vetten en oliën die in blikjes zijn verzegeld, worden niet snel ranzig. Geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Met blikjes komen vleesingrediënten dichter bij hun natuurlijke staat. Producten in blik zijn dus smakelijker voor de hond.

Hulp voor honden met voedingsproblemen

Heb je een hond met overgewicht die moet afvallen? Door het vochtgehalte van hondenvoer in blik kan dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen (op basis van droge stof) meer volume innemen. je hond die op dieet is, kan zich dus sneller vol voelen.

En hoe zit het met oudere honden?

Senioren hebben vaak te kampen met chronische gebitsproblemen die het kauwen van droge brokjes moeilijk en zelfs pijnlijk kunnen maken. Hondenvoer in blik kan dus hier de perfecte oplossing zijn.

Dus, wat is beter – ingeblikt of droog?

Beiden zijn prima hondenvoer voor een gezonde hond. Welke keuze je maakt is ook afhankelijk van je budget. Maar een belangrijke waarschuwing … laat nooit ingeblikt voedsel langer dan een uur of twee in de voerbak van je hond liggen. In tegenstelling tot brokjes, kan nat voedsel dat aan de omgeving wordt blootgesteld, gemakkelijk bacteriën laten groeien – en snel besmet raken. Uiteraard moet elk open blik gekoeld bewaard worden. Zorg ervoor dat je al het ongebruikte hondenvoer binnen twee tot drie dagen weggooit. Over beiden vormen van voeding valt dus voor- en nadelen op te noemen. Uiteraard kun je het ook afwisselen. Doordeweeks droge brokjes en in het weekend natvoer. Ook voor je hond een traktatie natuurlijk!

Tenslotte nog even dit

Het is tenslotte aan je zelf of je kiest voor nat- of droogvoer. Het een is eigenlijk niet echt beter dan de ander. Waar je dus voor kiest let op de kwaliteit van het voer wat je koopt. De samenstelling is veel belangrijker dan het nat- of droogvoer betreft. Het moet gewoon bij je hond  passen, dat is het grote geheim. Kies ook gewoon wat de hond lekker vindt. Sommige honden hebben dieetvoeding nodig, het is altijd een beetje maatwerk. Voor honden die kieskeuriger zijn qua brokjes, is het een aanrader om wat water toe te voegen dan wordt de geur ook sterker. Vaak is zowel nat- als droogvoer te koop voor fantastisch lage prijzen, belangrijk is dan als je dan wat meer inkoopt, let op de uiterste houdbaarheidsdatum. Kies alleen het allerbeste voor je hond.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur