Een kitten in huis, hoe werkt dat

Een kitten in huis, hoe werkt dat

Wanneer je de nieuwsgierige, nieuwe kitten bij je thuis verwelkomt, zal het waarschijnlijk even duren om aan hun nieuwe omgeving te laten wennen. Het is het beste om je kitten in hun eigen tijd dingen te laten ontdekken. Toch zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om je kitten te helpen zich zo snel mogelijk op haar gemak te voelen.

Kies een kamer

Bepaal in welke kamer je kitten de eerste dagen zal wonen. Zorg ervoor dat de kamer een deur heeft of een andere manier om je kitten te beschermen tegen de drukte van het dagelijkse leven, inclusief kinderen en andere huisdieren. Kies indien mogelijk een kamer waar je nieuwe katachtige vriend zich gemakkelijk kan verstoppen. Door je kitten aan te moedigen dit natuurlijke gedrag na te bootsen, help je ze gemakkelijker met wennen aan de nieuwe omgeving.

Kitten en verzorging

Katten kiezen van nature een rustige, afgelegen plek om naar het toilet te gaan. Het is dus een goed idee om de kattenbak van je kitten in een hoek tegenover de deur te plaatsen. Vergeet niet om bakvoeringen en een schep bij de hand te hebben en vergeet niet om de bak regelmatig schoon te maken. Katten houden ervan zichzelf schoon te houden en als de bak vuil is zal je kitten er waarschijnlijk voor kiezen om ergens anders heen te gaan!

Voer- en waterbakken

In het wild eten grote katten nooit op dezelfde plek als waar ze naar het toilet gaan. Het is dus verstandig om de voer- en drinkbak van je kitten zo ver mogelijk van de kattenbak af te zetten. Je schattige, kleine kitten zal je ook bedanken voor het gebruik van ondiepe kommen, omdat de lage zijkanten niet tegen hun gevoelige snorharen stoten.

Kattenmand

Kattenmanden moeten comfortabel, warm en gemakkelijk schoon te maken zijn. Als je er echter een voor je kitten hebt, wees dan niet verbaasd als ze zelf een keuze maken over waar ze gaan slapen. Die onafhankelijke aard is slechts een van de vele dingen die je gaat waarderen aan de verzorging van je kitten!

Kattentas of reiskoffer

Je heeft niet alleen een kattentas nodig voor de eerste reis van je kitten naar huis, maar ook voor latere reizen, zoals naar de dierenarts of cattery (kattenpension). Er is een breed scala aan verschillende soorten beschikbaar, dus kies degene waar jij en je kitten het gelukkigst mee zijn. Krabpalen krabben is een natuurlijk gedrag. Het houdt de klauwen van een kat in goede jachtconditie en creëert ook zowel geur als visuele signalen die zijn ontworpen om territorium te markeren. Geef je kitten een krabpaal en kijk hoe ze hun instincten oefenen zoals de natuur het bedoeld heeft!

Andere nuttige dingen

Verder is het verstandig om nog in huis te hebben voor je kitten komt:

• Verzorgingsuitrusting geschikt voor je kitten

• Katten Luik

• Halsband

•Riem

•naamplaatje

•Speelgoed

Een laatste tip:

Wanneer je je kitten voor het eerst mee naar huis neemt, houd het huis dan zo stil mogelijk en wees niet verbaasd als ze een beetje timide zijn. Dit is heel normaal!

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur