Tips om met je hond te spelen

Tips om met je hond te spelen

Spelen met je energieke hond is een onschatbaar onderdeel van je relatie met hem en bovendien helpt het dagelijks samen spelen jullie beiden om fysiek en emotioneel gezond te blijven – wat voor excuus heb je nog nodig om te spelen met je hond?

Samen spelen

Je hond zal niets liever doen dan met je omgaan en het plezier dat hij heeft tijdens het spelen is een beloning op zich. Spelen is niet alleen een leuk onderdeel van het leven met je hond. Het is eigenlijk een essentieel kenmerk van hoe we allemaal emotioneel en fysiek gezond blijven. Het is dus belangrijk voor zowel je fysieke als sociale welzijn om dagelijks met je hond te spelen. De spellen die je speelt, zijn natuurlijk afhankelijk van wat voor soort hond je hebt. Retrievers vinden het leuk om te apporteren, Collies houden van jagen en Hounds gebruiken hun neus graag om geuren te volgen en hun speelgoed te vinden. En natuurlijk vinden veel honden het leuk om aan speelgoed te trekken en te kauwen, of buiten met je ‘verstoppertje’ te spelen.

Beloon goed gedrag

Honden voeren zou ook meer een spel moeten zijn dan alleen een voerbak vullen. Gebruik een deel van het dagelijkse rantsoen van je huisdier als beloning tijdens regelmatige trainingssessies, hetzij om honden gehoorzaamheid te leren, zoals omrollen en dood spelen. Plaats een deel van het voer van je hond in speciaal foerageerspeelgoed, verkrijgbaar in alle goede dierenwinkels. Je stimuleert zo het natuurlijke gedrag om voor voer te moeten “jagen”.

Laat de hond zich niet vervelen

Een hond die zijn voer op een gemakkelijke of ‘saaie’ manier krijgt, zal zich op een andere manier willen bezighouden – misschien door op de bank te kauwen, om je aandacht te strijden of te spelen met dingen waarvan je niet wilt dat ze dat doen. Dit kan uitgroeien tot een gedragsprobleem. Verveelde huisdieren kunnen ook veel slapen, waardoor ze lethargischer worden, hierdoor willen ze nog minder sporten, wat leidt tot meer gewichtstoename. Door van de maaltijd van je hond een vorm van speeltijd te maken, zullen ze zich nooit vervelen en je zult waarschijnlijk heel veel plezier beleven!

Spelen met je hond als een vorm van hondenoefening

We weten allemaal dat honden veel energie verbranden als ze op ballen jagen, hondensporten beoefenen en uitgelaten worden.  Het is dan ook een geweldige vorm van speeltijd! Spelen met je hond is erg belangrijk voor je hond. Van puppytijd tot hoge leeftijd, ze zullen dol zijn op snuffellen, jagen en bespringen van allerlei dingen! In feite is spelen met je hond een van de leukste dingen aan het hebben van een hond als huisdier. Het biedt ook grote gezondheidsvoordelen en moedigt je hond aan om actief te zijn, soepel te blijven en een strakke lichaamsconditie te behouden. Terwijl je met de hond speelt, rent of wandelt ben je zelf ook onbewust actief bezig. Een echte win-win situatie dus voor jouw en je hond.

Wat niet kan ontbreken bij de aanschaf

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur