Gebruik deze tips om jouw hond beter te trainen

Gebruik deze tips om jouw hond beter te trainen

Het is natuurlijk dat je graag een hond hebt. Honden zijn al duizenden jaren geweldige huisdieren. Het is altijd een geweldig idee om een hond te krijgen, maar je moet niet vergeten dat je ook enige verantwoordelijkheid op je neemt als je een hond in huis haalt. Hier zijn enkele manieren waarop je met die verantwoordelijkheden om kunt gaan.

 

Sla nooit je hond. Er zijn betere manieren om een hond te trainen zonder zijn toevlucht te moeten nemen tot geweld. De beste manier om een hond te trainen is om positief gedrag te versterken met traktaties en aandacht. Negatief gedrag moet met een strenge en afkeurende stem worden behandeld in plaats van het dier te slaan.

 

Wanneer je je hond nieuwe trucs probeert aan te leren, moet je altijd geduld hebben. Verschillende honden zullen de dingen anders leren. Als je hond niet meteen een nieuwe truc oppikt, geef hem dan de tijd. Je kunt ook proberen je lesmethode te veranderen. Je hond kan beter reageren op een andere aanpak.

 

Wil je meer informatie over het trainen van jouw hond, bijvoorbeeld voor jagen? Kijk dan eens bij Jachtloods.nl, daar vind je veel informatie over jachthonden training, accessoires en meer.

 

Niet iedereen is goed in het trainen van honden, dus stop met proberen als je ziet dat het niet zo goed gaat als gepland. In plaats van jezelf in elkaar te slaan, neem je contact op met een trainer bij jou in de buurt. Aangezien zij meer ervaring hebben met honden, kan het voor hen veel gemakkelijker zijn om de jouwe te trainen.

 

Vermijd het imiteren van een medische professional als het gaat om de gezondheid van je hond. In een poging om geld te besparen, proberen veel mensen een diagnose te stellen van de toestand van hun huisdier of gebruiken ze menselijke behandelingen op verschillende elementen en dat kan zeer gevaarlijk zijn voor het dier. Als je je geen volledige verzorging door een dierenarts kunt veroorloven, vertel dat dan aan de dokter en vraag hem of hij of zij een betalingsregeling voor je kan treffen.

 

Wijs een familielid of goede vriend aan die verantwoordelijk is voor je hond, mocht er iets met je gebeuren. Als je een ongeluk krijgt en niet thuis kan komen, dan heeft je hond iemand nodig om hem te voeden en aan andere behoeften te voldoen. Misschien vertrouw je een buurman met je huissleutels en kunnen ze voor jou handelen in een tijd van nood.

 

Als je niet wilt dat je vrouwtje zwanger wordt, wees dan voorzichtig met haar als ze krols wordt. Mannetjes kunnen haar geur mijlenver ruiken. Dit kan leiden tot agressie bij andere reuen, en je wilt zeker niet met een onverwacht nestje pups blijven zitten.

 

Het bezit van een nieuwe pup lijkt erg op het krijgen van een nieuwe baby. Puppy’s hebben veel aandacht nodig en moeten constant verzorgd worden. Ze zijn er niet klaar voor om lang alleen gelaten te worden en moeten een behoorlijke hoeveelheid aandacht krijgen.

 

Je moet geen koude, natte neus gebruiken om de gezondheid van je huisdier te meten. Een koude en natte neus kan door vele oorzaken ontstaan en sluit ziekte niet uit. Let in plaats daarvan op hoe goed hij eet en of hij wel of niet energiek lijkt. Je zult veel kunnen leren over hoe je hond zich zou kunnen voelen. Als je een temperatuur moet nemen, kun je dat rechtzinnig doen.

Conclusie

Het hebben van een hond is niet alleen maar leuk en leuk om te spelen. Je moet jezelf de tijd geven om echt na te denken over wat je doet en daarnaar te handelen. Je kunt de tips hier gebruiken om te weten wat je moet doen. Je kunt altijd een gelukkige hond hebben, als je de tijd neemt om er over na te denken.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur