6 manieren om je hond deze kerst te verwennen

6 manieren om je hond deze kerst te verwennen

Soms kunnen we in de waanzinnige drukte die de feestdagen met zich meebrengt, onze harige beste vrienden wel eens vergeten. Hier zijn zes geweldige ideeën om ervoor te zorgen dat uw hond een hele fijne kerst heeft.

1.      Creëer een fantastische mand met lekkernijen

Wie houdt er niet van een kerstpakket? Maak een mand met hondenthema die niet alleen speelgoed bevat, maar ook verzorgingsproducten en gezondheidsproducten. Naast een sixpack met tennisballen, een geweldig kauwspeelgoed en een frisbee, kun je er ook voor kiezen om allemaal verschillende lekkernijen cadeau te geven aan je vriendelijke viervoeter.

2.      Speelafspraken organiseren

Spelen heeft meerdere voordelen voor honden – het zorgt voor een goede mentale pauze (net als voor mensen), het houdt ze fit en het is een geweldige stress-mepper. Dus waarom zou u tijdens de feestdagen niet een paar speelafspraakjes maken met hondenbezitter? Kies een groot park of reserveer een grote hal.

3.      Maak uitstapjes met je hond

Om je viervoeter optimaal te verwennen kun je ervoor kiezen om uitstapjes te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld samen met je hond een bezoek aan de wellnes brengen, of ga samen met je hond op vakantie naar het buitenland. Als je voor een warm land kiest en je hond is een waterliefhebber, probeer hem of haar dan minstens één of twee keer per week mee te nemen naar het strand.

4.      Kook een gerecht

Wanneer je een beetje tijd over hebt met kerst, kun je overwegen om je maatje te laten zien hoeveel hij of zij betekent voor jou door wat zelfgemaakte recepten te bereiden. Rauw vlees van menselijke kwaliteit zou het hoofdingrediënt moeten zijn, maar er kunnen ook kleine hoeveelheden groeten (vermijd ui, mais en champignons), past en rijst worden toegevoegd. Overweeg opties als: een rundvleesstoofpot met zoete aardappel en wortel; een kleine beetje kalkoengehakt gekookt met bonen en wortels en geserveerd met een kleine hoeveelheid gekookte rijst of pasta; en een hond vriendelijk gehaktbrood gemaakt met gehakt, eieren, groenten en vers paneermeel.

5.      Plan de perfecte hond vriendelijke kerstdag

Als je geen kalkoen hebt om voor te bereiden of geen kinderen om te ruziën, denk dan aan alle dingen waar je hond echt van houdt – en plan dan een kerstdag die al die elementen bevat de hele dag door – je hebt ook wat feestelijke voeten nodig. Niemand kent je hond beter dan jij – dus je maakt de perfecte feestplanner voor een dag die je je allebei zult herinneren.

6.      Maak een paar uitstapjes naar een hond vriendelijk café

We houden van een activiteit die zowel mensen als hun honden metgezellen even goed doet – en een café waar honden welkom zijn, biedt de perfecte balans. Je kunt genieten van een overheerlijke cappuccino, je hond krijgt een paar heerlijke traktaties van het hond vriendelijke menu, en er zal genoeg gezelligheid zijn met andere cafébezoekers.

Onthoudt echter wel dat wat uw hond boven alles waardeert, liefde en tijd met u is. Ze kosten ook niets.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur