Vogelvoer

Vogels hebben net zoals alle andere huisdieren ook een gevarieerd en gezond dieet nodig, om een gezond leven te hebben. Bij MrAnimal bieden wij jou een breed assortiment aan met veel verschillende soorten goedkoop vogelvoer. Hierdoor kun jij ervoor dat jouw vogel alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. Bestel dus nu jouw vogelvoer online op de website van MrAnimal.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat moet ik mijn vogel voeren?

Veel mensen die recentelijk een vogel hebben aangeschaft, vinden het lastig om te bepalen, wat ze hun vogel moeten voeren. Dit begrijpen wij bij MrAnimal heel goed, want het ideale vogelvoer is namelijk veel meer dan alleen vogelzaad en papegaaienpellets. Papegaaien, vinken, kanaries en andere gezelschap vogels hebben een gevarieerd voedzaam dieet nodig om gezond te kunnen leven. Dit voedzame dieet kan zowel zaden als pellets, fruit en groenten bevatten. Om vogels op de juiste manier te voeren, moeten ze een maaltijd met gezonde opties hebben. Vogels hebben gezonde opties nodig, want dat zorgt voor een goede productie van de veren, een gezonde huid en een gelukkige houding.

Bij MrAnimal helpen wij jou om ervoor te zorgen dat jouw vogel, de best mogelijke voeding binnenkrijgt. Dit doen wij door jou een breed assortiment aan vogelvoer aan te bieden. Lees hieronder meer over welke soorten voer, jij het beste aan je vogel kunt geven. Als je nog andere vragen hebt over het vogelvoer van je vogel, kun je ons ook altijd bereiken via onze website! Je kunt dus altijd contact met ons opnemen en dan zal één van onze medewerkers je te woord staan.

Bekijk ons assortiment vogelvoer:
Duivenvoer
Eendenvoer
Kanarievoer
Kippenvoer
Papegaaienvoer
Parkietvoer
Tortelduivenvoer

Basisdieet

In het wild eten vogels een grote verscheidenheid aan voedsel. Denk hierbij aan: zaden, noten, grassen, bloemen, fruit, insecten en nog veel meer andere soorten voedsel. Veranderingen in de seizoenen brengt ook weer nieuwe soorten voedsel met zich mee. Niet elk soort vogelvoer is het gehele jaar beschikbaar. Hetzelfde geldt voor vogelvoer wat jij als huisdierbaasje in huis kunt halen. Een uitgebalanceerde en natuurlijke maaltijd zou dan in deze situatie ideaal zijn. Het dieet van een vogel is cruciaal voor zijn gezondheid. Een vogel met een slecht dieet, zal hoogstwaarschijnlijk niet heel erg lang blijven leven. Een vogel zal dan hoogstwaarschijnlijk bezwijken onder een aantal infecties. Door middel van het zorgen van een goed basisdieet voor je vogel, kan je vogel langer en gezonder blijven leven. Een goed basisdieet zorgt onder andere voor:
– Het immuunsysteem stimuleren.
– Helpen bij het afweren van ziekten.
– Zorgen voor een goed humeur.
– Zijn veren in goede conditie houden.
– Zijn leven verbeteren in het algemeen

Vogelzaden en vogelpellets

Doordat er zoveel verschillende soorten vogelvoer is, raken nieuwe vogelbezitters nog wel eens in de war over welk soort vogelvoer ze online moeten kopen. Er zijn namelijk erg veel opties en meningen van anderen. Zowel zaden als pellets zijn beide voedzaam vogelvoer. Het ene is niet per se superieur aan het andere. Het is gewoon afhankelijk van wat je je huisdier nog meer in combinatie ermee voedt. Je kunt namelijk niet zomaar elk soort vogelvoer met elkaar gaan combineren. Doe dus goed onderzoek naar je type vogel, zodat je hier geen fouten in zult gaan maken.

Fruit en groenten

Naast het standaard vogelzaden en vogelpallets zijn fruit en groenten ook geweldige dagelijkse snacks voor je vogel. Dit is een type vogelvoer waar een nieuwe vogelbezitters niet zo snel aan zullen denken, maar het is wel een hele voedzame manier van voeding. De fruit en groente soorten die donkergroen of oranje van kleur zijn, zijn het meest voedzaam voor een vogel. Probeer verschillende soorten vers voedsel om te zien wat je huisdier het lekkerst vindt. Heb je een kieskeurige huisdiervogel? Geen probleem, bied op verschillende manier vers voedsel aan: gehakt, gepureerd, heel, geraspt, enzovoort. Geef niet te snel op met het voeren van een bepaald voedzaam product. Het kan namelijk even duren, voordat je vogel nieuwsgierig genoeg wordt om het type voedsel te proberen te eten.

Zorg er wel voor dat bij het voeren van vers voer, het maar een paar uur beschikbaar blijft voor je vogel. De reden hiervoor is, omdat veel fruit en groenten dan zuur beginnen te worden en ongedierte aantrekken. Hieronder is een lijst met enkele voedzame fruit en groenten die je kunt proberen. Zorg er wel voor dat je alles goed afspoelt, voordat je het aan je vogel geeft om te eten.

Fruit

– Appel
– Bessen
– Banaan
– Meloen
– Sinaasappel
– Ananas

Groenten

– Broccoli
– Asperges
– Bonen (Alleen gekookt)
– Wortels
– Selderij
– Bloemkool
– Bladgroenten
– Erwten
– Sojabonen
– Paprika’s
– Spruiten
– Pompoen
– Yam

Nog interesse in andere vogelspullen?

Naast onze verschillende soorten vogelvoer, bieden wij jou bij MrAnimal ook nog andere soorten vogelspullen aan. Wij hebben namelijk niet alleen een groot assortiment aan vogelvoer, maar natuurlijk ook een groot assortiment aan vogelspullen. Check dus gerust nog even onze website uit, voor als je nog geïnteresseerd bent in het kopen van andere vogelspullen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur