Op vakantie met of zonder huisdier

Op vakantie met of zonder huisdier

Meer dan een op de twee huishoudens heeft een kat of hond. Hiervan houdt 53% ervan om vakantie met hun huisdier te organiseren, 42% ziet het als een echte hoofdpijn en 5% als een hele klus.

Zo wordt 80% van de dieren die achtergelaten worden, in de zomer gedaan. Schuilplaatsen worden overweldigd door deze aankomsten en worstelen elk jaar om als deze dieren in nood te huisvesten.

Er zijn andere oplossingen dan afzien!

Dit jaar kiest 38% van de ouders van huisdieren ervoor om met hun vierbenige metgezel te vertrekken, de overige 62% kiest voor hondenoppas. Merk op dat het gemakkelijker is om een oppas voor katten te vinden (69% tegen 46% voor honden) en dat hondenbezitters hun honden vaker meenemen op vakantie (54% tegen 31%).

Toch uw huisdier mee op vakantie?

Neem eerst contact op met uw resort om te zien of zij uw huisdier zullen accepteren of niet en onder welke voorwaarden. Het is beter om onaangename verassingen te vermijden!

Als je daar eenmaal bent, verander dan ook hun gewoonten niet. Plan dan om genoeg voedsel te hebben om meerdere dagen ‘’vast te houden’’ als u hun gebruikelijke merk niet meteen vindt. Als u naar een land gaat waar het onwaarschijnlijk is dat u hun brokjes in de winkel krijgt, vraag dan vooraf uw dierenarts om advies. Denk er ook aan om een of twee speeltjes mee te nemen zie ze leuk vinden, zodat ze zich gerustgesteld voelen.

Informeer u, voordat u naar het buitenland reist, over de gezondheids-en administratieve normen die door uw land van bestemming worden opgelegd. Sids 3 juli 2011 moet uw dier worden geïdentificeerd met een microchip (tenzij voor die datum getatoeëerd) en moet het een Europees paspoort hebben. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade van het land waar u verblijft en praat met uw dierenarts.

Overweeg om vervoer te organiseren!

  • Met de auto: Als u met de auto gaat, zorg er dan voor dat uw huisdier geen reisziekte heeft, eet licht voor de reis en neem regelmatig pauzes om wat te strekken.
  • Met de trein: Meld u bij het boeken van uw reistickets dat u van plan bent uw huisdier mee te nemen en informeer naar de reisvoorwaarden. Uw huisdier moet ook een kaartje hebben. Onthoud dat de kleinste van onze metgezellen in een geschikte tas vervoerd moet worden, een andere moet gemuilkorfd zijn en ze moeten allemaal aangelijnd zijn!
  • Met het vliegtuig: Tijdens het boeken van de reistickets, meldt u dat u van plan bent uw huisdier mee te nemen en informeer naar de reisvoorwaarden. De tarieven variëren per luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen kunnen huisdieren mee in de cabine, maar met de voorwaarden dat het gewicht van uw huisdier onder de 4KG ligt en het dier moet in een geschikte tas gehouden worden. Als uw huisdier niet aan deze voorwaarden voldoet dan wordt het dier geplaatst in een specifieke kooi in het ruim.

Tips:

Toch het besluit genomen om uw huisdier achter te laten? Train dan uw kat of hond tijdens uw afwezigheid (familie, vrienden …) bij andere mensen te blijven door ze eerst een middag achter te laten, en indien mogelijk een of twee weekenden voor uw vakantie.

Vergeet ook niet om hun gezondheidsdossier, het nummer van de dierenarts en een nauw contactpersoon in geval van problemen achter te laten en misschien een of twee speeltjes die uw huisdier leuk vindt.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur