Een zwerfhond meenemen vanuit het buitenland naar Nederland.

Een zwerfhond meenemen vanuit het buitenland naar Nederland.

Een zwerfhond meenemen vanuit het buitenland naar Nederland. De afgelopen jaren doen we het steeds vaker via de zwerfdierstichtingen.

De aantallen

Vorig jaar werden er 12.608 honden naar Nederland gehaald. Dat is 11 procent meer dan in 2015. De cijfers worden bevestigd door een woordvoerder van de belangenorganisatie Stray Animal Foundation Platform (SAFP). In Nederland alleen worden jaarlijks 150.000 honden aangeschaft. De Nederlandse asiels kunnen de vraag naar plekken niet meer aan, er komen jaarlijks zo’n 5000 dieren binnen.

Echte zwerfhonden hebben we in Nederland niet meer, de beesten die vanuit het buitenland komen zie je daarom weinig in de asiels. De honden die naar Nederland gehaald worden zijn stabiel en worden goed gecontroleerd op ziekten. De opbrengsten per hond zijn ongeveer 250 euro echter zijn de kosten ongeveer gelijk.

Over Stray – AFP

Stray Animal Foundation Platform is een platform wat op komt voor het welbevinden en belangen voor de miljoenen zwerfhonden en zwerfkatten wereldwijd. Deze dieren zijn op veel plekken de outcasts van de samenleving. Dagelijks weerstaan ze mishandeling, verwaarlozing en worden ze opgejaagd. Zelf het doden komt voor. Voor stichtingen is het mogelijk zich aan te sluiten.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur