Deze ziekteverschijnselen bij jouw hond kunnen gevaarlijk zijn!

Deze ziekteverschijnselen bij jouw hond kunnen gevaarlijk zijn!

De meeste mensen hechten veel waarde aan de band met hun hond. Zodra het hondje ziek is, worden de meeste baasjes al snel ongerust. Dit is geen fijn gevoel en daarom is het belangrijk om te weten welke ziekteverschijnselen er nou wel gevaarlijk zijn en welke er vervelend zijn maar meestal geen gevolgen hebben. In dit artikel lees je een aantal ziekteverschijnselen die een hond mogelijk kan vertonen bij een gevaarlijke situatie.

Veel voorkomende ziekteverschijnselen bij een hond

Een veelvoorkomend ziekteverschijnsel bij een hond is diarree. Diarree bij een hond kan verschillende redenen hebben en is niet altijd gevaarlijk. Iedere hond heeft hier weleens last van. Diarree is een natuurlijke lichaamsreactie omdat er iets in het lichaam aanwezig is wat daar niet hoort te zijn. Zolang de hond dan voldoende drinkt is dit geen probleem. Als je merkt dat jouw hond te weinig drinkt of het drinken uitbraakt, sloom wordt, een slechte huidelasticiteit krijgt of plakkerige slijmvliezen krijgt, is het nodig om de hond naar de dokter te brengen. Ook is het belangrijk dat je hond goed blijft eten tijdens een diarree-aanval.

Een ander veelvoorkomend ziekteverschijnsel bij honden is overgeven. Wanneer je hond overgeeft, diarree heeft en uitdroogt is de kans aanwezig dat de hond lijdt aan het canine virus. Dit virus is erg besmettelijk voor honden en zal meestal vanzelf overgaan. Echter is dit bij puppy’s niet het geval. Zodra je merkt dat je puppy last heeft van dit virus is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met je dierenarts. Een ander gevaarlijke ziekte is de hondenziekte. De verschijnselen die hierbij komen kijken zijn hoge lichaamstemperatuur, hoesten, lusteloosheid, verminderde eetlust, zwaar ademen, rode ogen en een loopneus. Ook kan er sprake zijn van diarree en overgeven. Het vervelende hierbij is dat er geen medicijn voor bestaat. Hierom is het belangrijk dat je hond hiertegen wordt ingeënt.

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur