Antibiotica ook voor honden?

Antibiotica ook voor honden?

Bacteriën hebben vaak een slechte naam maar we dragen allemaal, en dus ook honden, miljoenen goede en slechte bacteriën met ons mee. De bacteriën in onze darmen helpen bij het verteren van voedsel maar andere kunnen juist weer infecties veroorzaken. Onze bepaalde omstandigheden kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen en dat kan gevaarlijk zijn. 

Wat doet antibiotica

Het remmen of doden van bacteriën is wat een antibiotica kuur doet. Ze zijn alleen werkzaam tegen bacteriën en niet tegen virussen of infecties van een parasiet. Er zijn verschillende antibiotica die je bij bepaalde situaties zou kunnen kiezen. Jouw dierenarts maakt hiervoor een goede afweging tussen de infectie, dierensoort, het ras en de conditie van het dier. Ook welk orgaan aangetast is en de leeftijd zijn belangrijke variabelen voor deze keuze.

Hoe antibiotica nemen

Het nemen van antibiotica dien je verantwoord te doen. Zorgvuldigheid en juist gebruik is essentieel voor een goede genezing. Tevens kan het verkeerd en vaak nemen ervoor zorgen dat de bacteriën resistent worden. Daarna zullen deze niet meer door gaan door het medicijn wat tot gevolg heeft dat je niet behandelt kan worden. Het is dus belangrijk om enkel het te nemen als het echt nodig is. De dierenarts kan hierin goed adviseren. Luister altijd goed naar de adviezen van de dierenarts en ga niet zelf voor dokter spelen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur