Hondenbed

Ben je opzoek naar een geschikte hondenbed? Een bed is een geweldig cadeau voor je harige vriend. Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooi bed voor je viervoeter zult vinden.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Hondenbed

Er zijn talloze opties en soorten hondenbedden. Het kiezen van het juiste bed kan daarom erg moeilijk zijn. De meest voorkomende reden waarom eigenaren van huisdieren bedden teruggeven die ze voor hun viervoeter hebben gekocht, is omdat ze de verkeerde maat hebben gekozen. Je kan misschien denken dat een bed dat een beetje te klein is voor je harige vriend niet heel erg is, maar overweeg deze problemen die kunnen voortvloeien uit het hebben van een hondenbed van de verkeerde maat:

  • Pijnlijke gewrichten door onvoldoende ondersteuning
  • Spierpijn door verkramping in een kleine ruimte
  • Niet genoeg slaap
  • Heup- en rugklachten (vooral bij de grotere rassen)

Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste maat bed voor je harige vriend.

Meet je hond

In tegenstelling tot bedden die voor ons zijn opgemaakt, zijn er geen universele bedmaten voor honden. Het zou een stuk eenvoudiger kunnen zijn als je een standaard full-, twin- of queen size bed voor je harige vriend zou kunnen kiezen, wetende dat het zonder problemen bij je viervoeter zou passen. Jammer genoeg is dat niet het geval, wel zijn er orthopedisch geschikte hondenbedden.

De beste manier om er zeker van te zijn dat je de juiste maat hondenmand koopt, is door je harige vriend op te meten, net zoals je doet voor kleding. Voeg vervolgens 15 tot 30 centimeter toe aan het laatste getal om je harige vriend wat ruimte te geven om uit te spreiden. Veel hondenbezitters zijn dan ook verrast als ze erachter komen hoe ernstig ze hebben onderschat hoeveel ruimte hun viervoeter nodig heeft, nadat ze de 15 tot 30 centimeter hebben toegevoegd.

Om je harige vriend te meten, neem je een meetlint en meet je hem vanaf het puntje van zijn neus tot aan zijn staart. Zo lang zou het bed moeten zijn. Meet vervolgens je hond van schouder tot schouder op het breedste punt. Dit is de minimale breedte die het bed zou moeten hebben. Voeg zoals eerder besproken de 15 tot 30 centimeter toe aan beide laatste getallen. En gebruik deze metingen als richtlijn bij het zoeken van een nieuwe hondenmand.

Overweeg de persoonlijkheid van je viervoeter

Alle honden zijn anders, ze slapen in verschillende houdingen en bij het kopen van hun nieuwe mand moet rekening worden gehouden met hun persoonlijkheid. Houdt je harige vriend ervan om zich op te krullen tijdens het slapen? Sommige van deze viervoeters slapen instinctief in een opgerolde houding om zichzelf warm te houden voor het gevoel van veiligheid. De meeste bedmaten werken in dit geval, zolang ze niet te klein zijn. Observeer je harige vriend dus goed.

Houdt je viervoeter ervan om zich tijdens het slapen uit te strekken? Een groter bed met veel ruimte is dan de beste keuze om ongemak te voorkomen. Een extra groot bed met veel extra ruimte kan ook een goede ondersteuning bieden aan viervoeters met gewrichtsproblemen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur