Kattenbrokken

Opzoek naar kattenbrokken? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan met verschillende soorten smaken!
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kattenbrokken

Kattenbrokken zijn eenvoudig verwerkt droog hondenvoer in kleine uniforme stukjes. Ze zijn vaak traditioneel verpakt in zakjes en zo samengesteld om aan de calorie- en voedingsbehoeften van een huisdier te voldoen. Er zijn veel verschillende soorten brokjes voor katers. Het voeren van droogvoer heeft voor- end nadelen. Je kan altijd je dierenarts raadplegen als je niet zeker weet of brokjes een deel van het dieet van je harige vriend moet zijn.

Kwaliteit

Volgens Jennifer Larson, voedingsadviseur en assistent-professor klinische voeding aan het Veterinary Medical Teaching Hospital, zijn brokjes van hoge kwaliteit net zo goed voor je harige vriend als ingeblikt voedsel. Sommige katers hebben baat bij het hogere vochtgehalte van natvoer, maar de meeste katten doen het prima op droog vertelde Jennifer. “Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur”.

Vrij voeren

Een voordeel van brokjes, oftewel droogvoer, is dat het ideaal is voor huisdierhouders die hun katers vrij voeren. Vrij voeren is wanneer je een kattenbak vult en deze voor je harige vriend laat liggen. Hierdoor kan hij eten wanneer hij dat wil. Deze methode werkt het beste met droog voedsel, aangezien dit niet zo snel bederft als nat voedsel. En het is ideaal voor mensen wiens schema hun niet toestaat hun kater elke dag met regelmatige tussenpozen te voeren.

Eiwit

Een nadeel van brokjes is dat het mogelijk niet het juiste type eiwit voor katers bevat. Volgens Lisa A. Pierson, een praktiserend dierenarts in Lomita, Californië, bevat droogvoer mogelijk meer plantaardige eiwitten dan dierlijke eiwitten. Katers hebben een kortere spijsvertering dan honden, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen bij het afbreken van cellulose in plantaardige eiwitten. Huiskatten kunnen wel leven van kattenvoer dat plantaardige eiwitten bevat. Maar ze hebben wel dierlijke eiwitten nodig om te groeien. Wat het verschil maakt is het aminozuur “taurine”. Dit komt voornamelijk voor in het spiervlees van dieren.

Genoeg water

Mijn kater eet alleen droogvoer, hoe kan ik ervoor zorgen dat hij genoeg water krijgt?

Bij katers die droog (of vaak droog) voer krijgen, is het belangrijk om de wateropname te bevorderen. Dit is vooral om urineproblemen te voorkomen. Er moet altijd een constante toevoer van vers, schoon water beschikbaar zijn. Andere factoren die de wateropname kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld:

  • Locatie van de waterbakken. Houd het waterstation gescheiden van de voerbakken. Het beste is om een rustige plek te kiezen waar je kat niet gestoord wordt tijdens het drinken.
  • Materiaal waterbak. Katers lijken de voorkeur te geven aan keramiek of staal. Dit komt vaak doordat plastic water een nasmaak kan geven. Gebruik een brede platte kom. Veel poezen willen namelijk liever niet dat hun snorharen de bak aanraken.
  • Meerdere drinkstations. Meer plekken beschikbaar stellen kan helpen bij het bevorderen van de wateropname. Vooral bij huishoudens met meerdere katers wordt dit erg aangeraden om ervoor te zorgen dat er geen conflicten ontstaan.
  • Gebruik van een waterfontein. Sommige kieskeurige katten geven de voorkeur aan stromend water. Dus het gebruik van een waterfontein kan hierbij erg goed helpen. Maar deze moeten wel vaak worden schoongemaakt en de filters moeten regelmatig worden vervangen.
  • Water toevoegen aan droogvoer. Voeg water toe aan de kattenbrokken om een soortgelijk vochtgehalte te krijgen als natvoer. De verhouding is 2-3 kopjes water op 1 kop kattenbrokjes.

Gearomatiseerd water: kippenbouillon (zonder knoflook of ui) of tonijn water kan aan het drinkwater van je harige vriend worden toegevoegd om de vochtopname te stimuleren.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur