Hondenmand

Ben je opzoek naar een geschikte hondenmand? Een mand is een geweldig cadeau voor je harige vriend. Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie mand voor je viervoeter zult vinden.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Comfortabele hondenmand kopen

Hondenmanden kunnen eenvoudig of chique zijn, duur of zelfgemaakt, en alles daartussenin. Maar hoe kies je de juiste hondenmand voor je harige vriend als er zoveel op de markt zijn? Is een hondenbed eigenlijk wel nodig? Moet je veel geld uitgeven als je viervoeter net zo graag op de bank ligt? Dit zijn vragen die je moet overwegen voordat je een hondenmand koopt, gelukkig kunnen wij je op weg helpen.

Heeft je hond een hondenmand nodig?

Zelfs als je harige vriend bij jou in bed mag slapen, zou elke hond een eigen bed moeten hebben. Er zijn veel voordelen die hondenbedden met zich meebrengen. Ze kunnen worden gebruikt om overdag te slapen en ’s nachts uit te slapen. In tegenstelling tot de vloer houdt een bed je harige vriend warm en het is beter voor zijn gewrichten. En in tegenstelling tot een bank of een normaal bed, zijn hondenbedden ruimtes die pups helemaal voor zichzelf kunnen hebben. En als je allergisch bent voor honden, is het beter als ze ergens naast je bed slapen.

Hondenmanden kunnen ook worden meegenomen als je op reis gaat, zodat je viervoeter zich prettig gaat voelen en ergens vertrouwd kan slapen. Ze rusten dan gemakkelijker en voelen zich minder angstig. Daarnaast zijn ze meestal ook gemakkelijk te wassen. Handig voor als het bed gaat stinken of als je harige vriend besmet is geraakt met vlooien. Het is niet de bedoeling dat een hondenbed wordt gebruikt als plaats voor straf of opsluiting. Het moet een veilige plek worden waar je harige vriend zich goed gaat voelen.

Een bed maakt een hondenbench comfortabeler, maar dat betekent niet dat je viervoeter twaalf uur per dag in een bench kan doorbrengen alleen omdat hij een bed heeft. Het is een plek waar viervoeters naartoe moeten kunnen gaan om te ontspannen zonder zich opgesloten te voelen. Alle honden kunnen er baat bij hebben een plek te hebben waar ze overdag of ’s nachts kunnen relaxen of ontstressen.

Welke soorten hondenbedden zijn er?

Er zijn erg veel verschillende soorten bedden. Ze kunnen zo simpel zijn als je oude kussens of zo luxe als een smeedijzeren frame met een kanten luifel. Je keuze hangt af van je smaak, budget en inrichting. Houd in de gaten waar je hond zich het beste voelt, dit kan je namelijk helpen beslissen welk bed het beste is.

Hoe kies je een goed bed?

Er zijn veel factoren waar je rekening mee kan houden, waaronder grootte, kosten, comfort, gemak, medische behoeften en nog veel meer. We hebben een lijst met factoren voor je opgesteld waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een bed:

  • Een goede pasvorm. Zorg ervoor dat je harige vriend op het bed past.
  • Gemakkelijk afwasbaar. Honden eten lekkernijen, braken, urineren, krabben aan vlooien en vegen met zalf gevulde ogen en oren op hun bed. Dus de mogelijkheid om het bed in de wasmachine te gooien is een grote hulp.
  • Plaats het bed uit de buurt van gebieden met veel verkeer, zodat niemand op je harige vriend kan struikelen. Als je viervoeter erop kauwt, gooi het dan weg. Want het doorslikken van vullingen kan leiden tot een spoedoperatie. Verwijder alle knopen of linten waarop je vriend kan kauwen.
  • Vulling die voor jou en je harige vriend werkt. Jonge en gezonde viervoeters kunnen meestal rondkomen met goedkope schuimvulling, maar je oudere vriend zal waarschijnlijk meer comfort en ondersteuning prefereren. Dikke, flexibele gel komt de laatste tijd meer voor als bed vulling. Dit is omdat het comfortabeler is dan schuim en het verdeelt het gewicht gelijkmatiger, waardoor het geschikt is voor oudere viervoeters.
  • Sommige van ons maken zich zorgen over het gebruik van materialen die de aarde schaden wanneer we besluiten om een hondenmand te vervangen, weg te doen of te recyclen. Je kunt milieuvriendelijke hondenbedden bekijken als dat iets is dat een rol speelt bij je beslissing.
  • Absorberende pads voor viervoeters die de mand nat maken. Sommige viervoeters kunnen baat hebben bij wasbare of wegwerpbare absorberende kussentjes.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur